Rossery logo
rossery logo

Дизайн сайту-не панацея: чек-лист вимог до хорошого сайту

У цій статті ми розглядаємо, які вимоги повинні відповідати сучасному веб -сайту, щоб не тільки оновлювати естетичні перегляди конкурентів, і продавати свій продукт.

Адаптивність

Mobile-first - перше слово всіх веб-розробників. Трафік з мобільних пристроїв все агресивно зміщує трафік з десктопів. Зростає кількість покупок в Інтернет зі смартфонів. Якщо ви хочете бути завжди в зоні доступу до користувача та не втрачати продажі, негайно зробіть адаптивний дизайн.

Швідкість завантаження сторінок

Швідкість завантаження сайту напряму впливає на юзер-експірієнс. Це впливає на бажання користувача купувати або не купувати продукт на вашому сайті наступного разу. На рахунку кожна мілісекунда. Сучасні користувачі абсолютно нетерпимі до важких повільних сайтів.

Якщо ви не хочете втратити користувача на 2 секунди, ваш сайт повинен завантажуватись швидко. Плюс до всього, швидкість завантаження вплине і на вартість реклами для вас.

Перевірити швидкість можна за допомогою сервісу відGoogle.

SEO-Оптимізація

Як знайти ваш сайт через пошукові системи? SEO-оптимізація допомагає індексувати пошук вашого сайту через Інтернет.

Визначте свою цільову аудиторію та виберіть ключові слова - запити, за допомогою яких користувач може знайти ваш сайт.

Не забувайте про контент. Це важлива складова оптимізації. Робочий та якісний контент вище ранжується пошуковиками. Він повинен бути унікальним і корисним, і, що більш важливо, відповідати запитам користувачів.

Архітектура сайту

Архітектура сайту повинна бути простою і зрозумілою. Користувач повинен інтуїтивно розуміти логіку навігації, не переглядати сторінки, знати, як повертатися на головну та знаходити контакти. Для цього потрібно скласти карту сайту або скористатись інструментамиSlickplan.

Зручний дизайн

Важливу роль відиграє дизайн сайту. Дизайн - в першу чергу, не про красу, а про функціональність. Дизайн здорового сайту починається з визначення цілей та постановок завдань.

Він повинен бути юзер-френдлі та відпрацьовувати бізнес-завдання - приваблювати нових клієнтів.

всі новини